TravelGuide.cz13262 zařízení 3111 turistických tipů v Čechách a na Slovensku

Rozšířené hledáníZaregistrovat nové zařízení

Mexická restaurace NO 89

  • Typ zařízení: Restaurace
  • Telefon: +420 312 520 660, +420 607 173 479
  • Adresa: Husova 89, 274 01 Slaný
  • Okres: Kladno
  • E-mail: info@mexicka-restaurace-no89.cz
  • Kraj: Středočeský kraj
  • Otevřeno: -

GPS: 50°13'50.354"N, 14°5'8.375"E

  • Kapacita restaurace: 50

Orientační ceny:

oběd:89 CZK (3,46 EUR, 4,09 USD)
večeře:89 CZK (3,46 EUR, 4,09 USD)
Stylová restaurace:Mexická kuchyně a míchané koktejly

Další informace:

Fotografie

  • klikni pro velký obrázek
  • Mexická restaurace NO 89
  • Mexická restaurace NO 89
  • Mexická restaurace NO 89
  • Mexická restaurace NO 89

KAŽDÝ DEN "HAPPY DAY"  (míchané nápoje za výhodnou cenu)

otevírací doba:

Po    11:00-22:00
Ut    11:00-22:00
Str   11:00-22:00
Ct    11:00-22:00
Pa    11:00:23:00
So    11:00-23:00

Mexiko je úchvatnou zemí s monumentálními památkami mayské a aztécké kultury, krásným písčitým pobřežím a teplým mořem. Leží z větší části v Severní Americe mezi Tichým oceánem a Mexickým zálivem. Pravdou je, že jídlo tvoří podstatnou část kultury každé země a u Mexika to platí dvojnásob. Výlet do zdejšího světa gastronomie znamená vzrušující a velice lahodný zážitek.

Většina mexických jídel není ostrá a obávané ostrosti se dosahuje až přidáním ostré omáčky či papriček Jalapeňos. Typická jemná omáčka která se v mexiku podává se nazývá Quacamole a je to avokádové pyré s rajčaty, chilli, cibulí, limetkami a koriandrem. Velmi rozšířenou stravou jsou grilovaná kuřata která jsou díky kukuřičnému krmení krásně žlutá.

Základem stravy mexičanů je kukuřičná mouka, která se používá především k výrobě tenkých kulatých placek Tortillas a ty jsou vlastně chlebem, talířem a lžící. Tortily mohou být pečené, pražené nebo tvrdě vypečené, naplněné nebo obložené a podle toho se pokrm nazývá.

Enchiladas: je přeložená tortila naplněná kuřecím masem. Může být zapečená s kysanou smetanou (a la suiza), s rajčaty (entomatadas) nebo s fazolovou kaší (enfrijoladas).

Tacos: srolovaná tortila s kousky masa a omáčkou.

Burritos: dvě zapečené tortily z masa a fazolové kaše.

Tostadas: tenké opečené tortily obložené fazolovou kaší, salátem, kousky drůbežího masa, nasekanou cibulí a strouhaným sýrem.

Quesadila: opečená tortila naplněná sýrem nebo zeleninou.

Carnitas: malé kousky masa opečené v omastku.

Tamales: má indiánskou tradici. Jedná se o kukuřičnou kaši smíchanou s tukem ze které se dělají knedlíčky, které s plní masem a zeleninou nebo se dělají na sladko a plní se ovocem a takto připravené se balí do kukuřičných nebo banánových listů a dusí se v páře.

Frijoles: fazolová kaše, bohatá na bílkoviny a je hodně výživná. Je hlavní přílohou k mnoha mexickým pokrmům, u níž je dávána přednost kuřecímu masu.

Salsa mexicana nebo Pico de gallo: jsou ostré omáčky z červených rajčat, chilli, cibule, limetkové šťávy a koriandrové naťě. Salsa nechybí v žádné mexické jídelně ani v pouličních stáncích.

Mexiko je také neodmyslitelně spjato s Tequilou. Tequila se vyrábí z agáve což je známá věc. Méně známý je fakt, že se nápoj nevyrábí z celé rostiny, pouze z jejího „srdce“, které je tvarem podobné ananasu, proto se mu říká piňas. Srdce se rozetne mačetou a následuje destilování a fermentace. Výsledkem je nápoj obsahující alespoň 51% agáve, zbytek může obsahovat kukuřici a cukrovou třtinu. Ty nejlepší a samozdřejmě nejdražší Tequily jsou ze 100% agáve. Ostatní mají přívlastek mixto. Na mexickém trhu se objevuje několik sort tohoto nápoje. Tequila blanca je nejběžnější čirá tequila a u nás ji pijeme pod označením silver (stříbrná). Neměla čas uzrát v sudech, takže má docela surovou chut'. Její příbuzná je Tequila oro tedy zlatá. Ta se od blanci liší jenom přidáním karamelu pro zlatavou barvu. Zajímavější je Tequila reposado, která minimálně rok zraje v sudech, má přirozeně nazlátlou barvu a jemnější chut'.

A nakonec poklad pro znalce: Tequila aňejo, zrající v sudech tři roky. Je to tequila tmavé barvy a skvělé chuti. K této tequile nemusíte dostat

Parametry zařízení

historická budova
historická budova
bezbariérový přístup
bezbariérový přístup
psům vstup povolen
psům vstup povolen
zastávka veřejné dopravy
zastávka veřejné dopravy
nekuřácké prostředí
nekuřácké prostředí
parkoviště
parkoviště
personál mluví cizími jazyky
personál mluví cizími jazyky
letní terasa
letní terasa
mezinárodní kuchyně
mezinárodní kuchyně
česká kuchyně
česká kuchyně
vegetariánská kuchyně
vegetariánská kuchyně
diabetická kuchyně
diabetická kuchyně
rybí speciality
rybí speciality
drůbeží speciality
drůbeží speciality
příprava jídel na grilu
příprava jídel na grilu
klimatizace ve společných prostorách
klimatizace ve společných prostorách
audio
audio
Ticket restaurant
Ticket restaurant
 

Poslední aktualizace této stránky byla provedena 21.7.2010.
Jsou údaje o vašem zařízení přesné? Pokud ne, kontaktujte TravelGuide.cz, pomůžete tak svým hostům: Kontakt

Naše další projekty